Vocaal Ensemble Magnificat

Vocaal Ensemble Magnificat


2 september 2017 - 16.00 uur - Nieuwe Kerk Zierikzee

Toegang gratis

In de Nieuwe Kerk in Zierikzee kan de muziekliefhebber in deze zomer opnieuw bijna iedere zaterdagmiddag genieten van een zomerconcert.

Zo ook op zaterdag 2 september as. om 16.00 uur. Dan zal Vocaal Ensemble 'Magnificat' onder leiding van Rinus Verhage de bezoeker verrassen met een afwisselend concert dat als thema 'Diversiteit' meegekregen heeft. Wim Diepenhorst zal het Kam & Van der Meulen orgel bespelen en het koor begeleiden. De afwisseling in het repertoire wordt mede veroorzaakt door de periodes waarin de uitgevoerde muziek is gecomponeerd. Er staan stukken op het programma van J.L. Bach en van J.M. Bach. Zij waren familie van de bekende J.S. Bach en leefden beiden in de 17e eeuw. De overige muziek op het programma is van recentere datum. Indrukwekkend is het stuk dat Rudolf Mauersberger (1889-1971) schreef in 1945, toen hij zag dat Dresden was verwoest en besefte dat ook leerlingen van zijn muziekschool waren omgekomen. De titel ‘Wie liegt die Stadt so wüst’  verwijst
naar teksten uit het Bijbelboek Jeremia. Ook het leven van componist Louis Vierne (1870-1937) kende grote tegenslagen, hij werd bijvoorbeeld al op jonge leeftijd blind. Het koor zal het stuk ‘Agnus Dei’ van hem ten gehore brengen. Om recht te doen aan het thema ‘diversiteit’ zullen er ook vrolijke, uitbundige klanken te horen zijn. Onder andere in het Magnificat en Nunc Dimittis in A, geschreven door C.V. Stanford (1852-1925).

Het belooft weer een boeiend concert te worden, waarin u meegenomen wordt door muziek van verschillende stijlen. We hopen u te begroeten, de entree is gratis en bij de uitgang wordt gecollecteerd voor de onkosten.

Bedrijfssponsoren

Lid worden van de Vrienden van Huib Roskam

registreren