Overzicht uitgevoerde concerten door Vocaal Ensemble Magnificat

Overzicht uitgevoerde concerten door Vocaal Ensemble Magnificat


2018

17-03-2018 – Uitvoering van de Johannes Passion (BWV 245), J.S. Bach in Middelharnis. Algehele leiding Rinus Verhage.

Toelichting: Vocaal Ensemble heeft in haar bestaan medewerking verleend aan tal van concerten in samenwerking met andere koren. Hierdoor konden muzikale hoogtepunten als ‘Ein deutsches Requiem’ van J. Brahms en de ‘Mattheus Passion’ van J.S. Bach uitgevoerd worden. Maar nog nooit in haar bestaan is een dergelijk werk alleen door het koor zelf verzorgd. Dit keer echter wel. Op 17 maart 2018 is de Johannes Passion van J.S. Bach in zijn geheel uitgevoerd. Geheel verzorgd door Magnificat, aangevuld met enkele gastzangers en -zangeressen.

22-09-2018 – Concert in de serie Zomerconcerten in Zierikzee, o.l.v. haar nieuwe dirigente Mirjam van den Hoek

Toelichting: Een concert in een reeks van muzikale happenings tijdens het zomerseizoen van 2018 in Zierikzee. Doelgroep is bijvoorbeeld de toerist die de Nieuwe Kerk in Zierikzee komt bezoeken maar ook de muziekliefhebber die elke week bediend wordt met een scala aan muzikale uitingen waaronder dit concert.

10-11-2018 – Herdenkingsconcert 100 jaar einde WO I in Dirksland – in samenwerking met stichting “De Motte”. Algehele leiding Mirjam van den Hoek.

Toelichting: Op 11 november 2018 was het 100 jaar geleden dat ‘the Great War’, de Eerste Wereldoorlog, werd beëindigd. 11 Oktober staat nog steeds te boek als ‘Wapenstilstand dag’. Precies één dag daarvoor is door Vocaal Ensemble Magnificat een herdenkingsconcert voor dit memorabele feit uitgevoerd.

 

2019

20-03-2019 – Choral Evensong ‘God so loved the world’ in Strijen o.l.v. Mirjam van den Hoek met medewerking van organist Rien Donkersloot.

23-03-2019 – Choral Evensong ‘God so loved the world’ in Oude Tonge in samenwerking met het schoolkoor van de CSG “Prins Maurits”

Toelichting: Op 20 maart 2019 alleen en op 23 maart 2019 samen met het schoolkoor van de CSG “Prins Maurits” werkte Magnificat mee aan een zogenaamde Choral Evensong ter gelegenheid van Pasen. Een Choral Evensong is een uit de Engelse traditie overgenomen ‘muzikale kerkdienst’ die in Engeland elke week op de zaterdag tussen 17.00 en 18.00 uur plaatsvindt.

07-09-2019 – ‘Hemel en aard zijn vol van de majesteit van Uw glorie’ – Concert in de serie Zomerconcerten in Zierikzee o.l.v. Mirjam van den Hoek

Zie toelichting bij eenzelfde concert hierboven dd. 22-09-2018.

21-12-2019 – Christmas Carols in Dirksland met medewerking van Yolanda Davids (harp) en organist Matthijs van der Wilt. Algehele leiding Mirjam van den Hoek

Toelichting: Het komt niet vaak voor dat Vocaal Ensemble Magnificat een kerstconcert uitvoert. Onder andere vanwege het grote aanbod van kerstconcerten dat normaliter toch al plaatsvindt. Toch werd in 2019 werd opnieuw het plan opgevat om een keer in december 2019 een kerstconcert te geven. Het werd een uniek concert welteverstaan want tijdens dit concert is het werk A Ceremony of Carols van Benjamin Britten uitgevoerd en het koor is daarbij uitstekend begeleid door harpiste Yolanda Davids. Een concert om met genoegen op terug te zien.

2020

10-10-2020 – Concert The Sound of Silence in Brielle met medewerking van organist Sander v.d. Houten. 

Toelichting: Oorspronkelijk bedoeld als ‘opwarm concert’/generale repetitie voor de nog komende concerten in oktober en november 2020 bleek dit helaas het enige concert dat door Magnificat gegeven kon worden. 

Alle andere geplande concerten zijn vanwege Corona afgelast.

 

Bedrijfssponsoren

Lid worden van de Vrienden van Huib Roskam

registreren