Het Lied

Het Lied


Website Het Lied   

Daan Bartels (1976) is initiatiefnemer en beheerder van website Het Lied. Via dit platform promoot hij het Nederlandstalige lied (kleinkunst, nederpop en musical) door middel van interviews en artikelen. Stichting Vrienden van Vijverberg ondersteunt Daan Bartels met een gift voor de beheer- en hostingskosten van de site.

Daan richt zich met zijn activiteiten enerzijds op het werk van bekende kleinkunstenaars als Wim Sonneveld, Ramses Shaffy, Boudewijn de Groot en Liesbeth List. Maar hij wil juist ook aandacht vragen voor de minder bekende singer/songwriters in het Nederlands. Denk daarbij aan artiesten als Beatrice van der Poel, Thijs Maas, Anne van Veen en Sjors van der Panne, die stuk voor stuk op Het Lied onder de aandacht zijn gebracht. 

Daan Bartels: “Ik ben een liefhebber van het Nederlandstalige lied en deel mijn passie graag met anderen. Daarom ben ik website Het Lied begonnen. Het is mijn doel hiermee een groter publiek te creëren voor de liedkunstenaars van deze tijd. Het steuntje in de rug van Stichting Vrienden van Vijverburg is daarbij erg fijn!”

Wandelen door het Amsterdam van Shaffy en Sonneveld

Vanuit Het Lied onderneemt Daan Bartels ook andere activiteiten. Hij programmeert Nederlandstalig liedconcerten in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw en is gids tijdens de Ramses Shaffy- en Wim Sonneveld-wandelingen door het centrum van Amsterdam. Ook deze activiteiten kondigt Daan aan via website Het Lied.

Interviewbundels

Op verzoek van het Amsterdams Kleinkunst Festival interviewde Daan alle winnaars van de Annie M.G. Schmidtprijs. Deze kwamen, samen met de liedteksten van de bekroonde liedjes, uit in boekvorm. Voor een tweede bundel met interviews sprak Daan met o.a. Maarten van Roozendaal, Herman van Veen, Acda & De Munnik, Gé Reinders en Claudia de Breij over mooie theaterliederen uit de afgelopen 20 jaar. Deze in eigen beheer uitgebrachte bundel heet Nieuwe Klassiekers en is te koop via website Het Lied.

Theatervoorstelling Nieuwe Klassiekers

Daan werkt samen met de jonge, veelbelovende zanger Sjors van der Panne aan de muzikale theatervoorstelling Nieuwe Klassiekers. Daarin komen zowel de in Daans interviewbundel besproken liedjes aan bod, als eigenwerk van Sjors voorbij. Daan treedt in de voorstelling op als verteller en presentator en Sjors zorgt voor de muziek. De speellijst van deze voorstelling staat uiteraard ook op website Het Lied. 

www.hetlied.nl

Bedrijfssponsoren

Lid worden van de Vrienden van Huib Roskam

registreren