COV Laudando

COV Laudando


Christelijke Oratorium Vereniging Laudando bestaat uit zo'n zestig leden en heeft een samenstelling waarbij jong en oud(er) zich thuis voelt. Rinus Verhage is al sinds 1979 met grote gedrevenheid en enthousiasme de dirigent van het koor. Het koor repeteert wekelijks op woensdagavond in de Emmaüskerk te Middelharnis.

 

Op 18 april verzorgde Christelijke Oratoriumvereniging Laudando met een bijzonder concert de opening van ‘Vier je Vrijheid’.

Dit is een herdenkingsmaand op Goeree-Overflakkee ter gelegenheid van 70 jaar bevrijding. De herdenkingsmaand is een initiatief van de gemeente Goeree-Overflakkee en het lokale verenigingsleven. 

Saxofoonorkest ‘BLAST’ zorgde voor unieke muziek bij een door kunstenaar Jaap Reedijk gemaakt beeld van de bevrijding. De bekende verteller Pau Heerschap nam de aanwezigen 70 jaar mee terug in de tijd. Zijn verhaal werd muzikaal omlijst met een uitvoering van het muziekstuk Te Deum van Arie J. Keijzer. Dit stuk is gecomponeerd ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Laudando. 

Het koor brengt ook het Hallelujah uit de Messiah van G.F. Händel te gehore en voert van dezelfde componist het Dettingen Te Deum uit. Händel schreef dit feestelijke werk in de zomer van 1743 na de overwinning van de Engelsen op de Fransen. Het Holland Symfonie Orkest zorgt bij alle werken voor orkestrale begeleiding. Solisten zijn Marcel de Ridder, tenor, Johan Vermeer, bas en Marlotte van ‘t Hoff, sopraan. Wim Diepenhorst bespeelt het orgel. De algehele leiding is in handen van Rinus Verhage.

De avond had ook een officieel tintje. Waarnemend burgemeester J.P. Lokker van de gemeente Goeree-Overflakkee sprak een openingswoord uit en stond stil bij 70 jaar bevrijding.

 

Op dit moment studeert Christelijke Oratoriumvereniging Laudando alweer hard voor een Psalmenconcert. De datum wordt nog bekend gemaakt.

 

Meer informatie over het koor kan je vinden op www.covlaudando.nl

 

Groepsfoto COV Laudando

 

Bedrijfssponsoren

Lid worden van de Vrienden van Huib Roskam

registreren