Bonjour Monsieur Brel

Bonjour Monsieur Brel


Jannie du Toit zingt teksten van Jacques Brel in Afrikaans, Frans, Engels en Nederlands.
De voorstelling Bonjour Monsieur Brel is vrijdag 29 september 20.00 uur te zien in de Sint Catharijnekerk te Brielle.

Monsieur Brel TOURNEE MET TWEE ZUID-AFRIKAANSE KLEINKUNSTPROGRAMMAS
JANNIE DU TOIT EN ENSEMBLE – MUZIEK VAN DU PLESSIS EN BREL

Doep is nie dood nie is een eenman-presentatie met tekst- en musiekgrepen over de levensbeschouwing en werk van Koos du Plessis, de grootste kleinkunstenaar van het Afrikaans. Koos is in januari 1984 op jeugdige leeftijd overleden, maar zijn nalatenschap blijft een bron van wijsheid en onsterfelijke muziek. Meer dan dertig jaar na zijn overlijden wordt het duidelijk hoe levend en relevant zijn kijk op het leven steeds blijft, hoe treffend zijn liedkunst. De voorstelling is volledig in het Afrikaans.

Mariana Malan (Die Burger, Kaapstad, 31 maart 2014)
“Nostalgie gryp jou aan in die eerste oomblik van die produksie… Wanneer jy begin luister na Jannie du Toit se vertolking … weet jy daar is geen kans dat du Plessis se woorde sal sterf nie…”
Vertaald:
“Nostalgie grijpt men in het eerste ogenblijk van deze voorstelling aan. Als je luistert naar Jannie du Toit z’n vertolking… weet je dat er geen kans bestaat dat de woorden van Koos du Plessis zullen sterven”.

In Bonjour Monsieur Brel worden Jacques Brel’s beeldrijke chansons in het Frans, Afrikaans, Nederlands en Engels gezongen met - voor deze tournee - begeleidende teksten in het Nederlands. Du Toit wordt begeleid door een musiekensemble van het hoogste niveau. Hij is jaren lang reeds een topuitvoerder van de liedkunst in het algemeen, maar vooral van Brel. Na een tiental tournees door de Benelux sinds 1992 is Jannie zeer geliefd geworden bij het Nederlandstalige luisterpubliek.

Paul Boekkooi (Beeld, Johannesburg, 15 september 2016)
‘…een van die blinkste Brel-aanbiedinge wat tot nog toe in Suid-Afrika op die planke was. Ons het lank vir so ’n gehalte-aanbieding gewag. Ervaar die grensloos magiese daarvan’. (Vertaald: “…een van de blinkste Brel-programmas tot op datum in Zuid-Afrika. Wij hebben heel lang op zo een gehalte-voorstelling gewacht. Ervaar de grenzeloos magische ervan…”)

Bedrijfssponsoren

Lid worden van de Vrienden van Huib Roskam

registreren